Praktische informatie 2018-07-20T17:27:12+00:00

Praktische informatie

Het Essenburgpark is nu alleen in het weekend toegankelijk voor publiek.

Het Essenburgpark ligt tussen de spoorbaan Rotterdam-Schiedam en de Essenburgsingel in de wijk het Nieuwe Westen.  Je kunt er op drie manieren komen.

Ingang oost

Naast het Marnix gymnasium, bij de hoek Essenburgsingel en Werkhoefstraat, loop je door een grote poort. Volg de weg naar links. Vlak voor de entree van de Educatieve Tuin, ga je rechtsaf het pad op richting Essenburgpark.

Ingang west

Naast de Mevlanamoskee is de ingang van de RFC-weg. Hier begint het bebouwde deel van het Essenburgpark. Loop langs de voetbalvelden van Rotterdam United, een paar bedrijfsloodsen en de houten stationswoningen om op de oude spoordijk te komen. Je bent nu midden in het park.

Via de Pluktuin

Tijdens activiteiten en op zaterdagen kun je ook via de Pluktuin in het park komen. Neem dan het pontje tegenover Essenburgsingel 103.

Toegankelijkheid rolstoelen

In de toekomst: de hoofdroute door het Essenburgpark is straks geschikt voor rolstoelen en rollators.

Huidige situatie: de hoofdroute door het Essenburgpark is alleen toegankelijk voor rolstoelen en rollators via de westelijke ingang (naast de Mevlanamoskee).

Openingstijden

Het park is in het weekend toegankelijk. Op zaterdag en zondag zijn de hekken tussen 10.00 uur en 18.00 uur open. Houd deze pagina en de Facebook pagina in de gaten om de mogelijkheden te verkennen. Of stuur een mail naar contact@essenburgpark.nl.

Overgangsfase: Het park is nog in wording. Daarom is de openstelling nu beperkt. Houd deze pagina en de Facebook pagina in de gaten om de mogelijkheden te verkennen. Of stuur een mail naar contact@essenburgpark.nl.

In de toekomst: in de toekomst is het Essenburgpark overdag toegankelijk.

Honden

Neem alleen je hond mee als als die aan de lijn zit of echt goed luistert. Neem altijd poepzakjes mee. Er komt in de toekomst een loslooproute door het park waar je hond vrij mag rondrennen. Dat is over de hoge spoordijk. Juist hier is het heerlijk om met je hond te lopen terwijl je geniet van het weidse uitzicht over het park en de stad. Je kan je hond zo goed in de gaten houden en in het broedseizoen verstoort het wandelen met hond de nesten in de natte gedeeltes van het park niet.

Een park in ontwikkeling

In het park kun je wandelen over de oude spoordijk, door het elzenbos en over de wilde weide. Ook kun je op zaterdag een bezoek brengen aan de Pluktuin of door de weeks langs bij de Educatieve tuin. Dit is nog maar het begin. Kijk op de pagina Essenburgpark en Blik vooruit om te zien hoe het verder gaat.