Praktische informatie 2018-09-24T09:20:29+00:00

Praktische informatie

Het Essenburgpark is tijdelijk gesloten vanwege de aanleg van de wateropvang.

Het Essenburgpark ligt tussen de spoorbaan Rotterdam-Schiedam en de Essenburgsingel in de wijk het Nieuwe Westen.  Je kunt er op drie manieren komen.

De Pluktuin

Tijdens de bouw blijft de Pluktuin toegankelijk. Kijk hier als je meer wil weten over de activiteiten op de Pluktuin

Tijdelijk gesloten!

Het Essenburgpark is vanaf vanaf 24 september tot eind december gesloten wegens de aanleg van de wateropvang. De aannemer is in opdracht van de gemeente Rotterdam en het hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard begonnen met de aanleg van water en eilandjes in het lage deel van het Essenburgpark. Tijdens de bouw is het onveilig om het park te betreden. Houd deze pagina en de Facebook pagina in de gaten om de voortgang te volgen. Of stuur een mail naar contact@essenburgpark.nl.

Wil je meer weten over hoe de wateropvang wordt, kijk dan op de pagina Waterpolder
Vanaf januari: in de toekomst is het Essenburgpark overdag toegankelijk.

Honden

Neem alleen je hond mee als als die aan de lijn zit of echt goed luistert. Neem altijd poepzakjes mee. Er komt in de toekomst een loslooproute door het park waar je hond vrij mag rondrennen. Dat is over de hoge spoordijk. Juist hier is het heerlijk om met je hond te lopen terwijl je geniet van het weidse uitzicht over het park en de stad. Je kan je hond zo goed in de gaten houden en in het broedseizoen verstoort het wandelen met hond de nesten in de natte gedeeltes van het park niet.

Een park in ontwikkeling

In het park kun je wandelen over de oude spoordijk, door het elzenbos en over de wilde weide. Ook kun je op zaterdag een bezoek brengen aan de Pluktuin of door de weeks langs bij de Educatieve tuin. Dit is nog maar het begin. Kijk op de pagina Essenburgpark en Blik vooruit om te zien hoe het verder gaat.