Praktische informatie

Het park is open!

Het Essenburgpark ligt tussen de spoorbaan Rotterdam-Schiedam en de Essenburgsingel in de wijk het Nieuwe Westen.  Je kunt er op drie manieren komen. De drie entree’s oost, west en pontje staan op de kaart aangegeven.

Het werk aan het park gaat nog gewoon door

Al is het grootste werk aan het park wel gedaan, de bewoners zijn druk bezig om samen met het Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard en de Gemeente Rotterdam het park te beheren en te verbeteren. Zo zijn niet alle wegen goed en hadden we problemen met de stuwen. We gaan nog een buitenklas aanleggen en er moet binnenkort weer gemaaid worden. Meedoen? Hou onze facebook pagina in de gaten voor meer informatie of mail naar contact@essenburgpark.nl

Wil je meer weten over de wateropvang kijk dan op bij Waterpolder

Openingstijden

Het Essenburgpark is van 1 oktober tot 1 april (wintertijd seizoen) elke dag open tussen 08.00 uur ‘s ochtends en 18.00 uur ‘avonds, en van 1  april tot 1 oktober (zomertijd seizoen) elke dag open tussen 08.00 uur ‘s ochtends en 20.00 uur ‘s avonds. Daarvoor en daarna is het hek dicht.

Houd deze pagina en de Facebook pagina in de gaten om de voortgang te volgen. Of stuur een mail naar contact@essenburgpark.nl.

Honden

Neem alleen je hond mee als als die aan de lijn zit of echt goed luistert. Het grootste deel van het Essenburgpark is GEEN losloopgebied. Neem altijd poepzakjes mee. Er is een loslooproute door het park waar je hond vrij mag rondrennen. Dat is over de hoge spoordijk. Juist hier is het heerlijk om met je hond te lopen terwijl je geniet van het weidse uitzicht over het park en de stad. Je kan je hond zo goed in de gaten houden en in het broedseizoen verstoort het wandelen met hond de nesten in de natte gedeeltes van het park niet.

Een park in ontwikkeling

In het park kun je wandelen over de oude spoordijk, door het elzenbos en over de wilde weide. Ook kun je op zaterdag een bezoek brengen aan de Pluktuin of door de weeks langs bij de Educatieve tuin. Dit is nog maar het begin. Kijk op de pagina Essenburgpark en Blik vooruit om te zien hoe het verder gaat.