Ideeën voor hoofd, hart en handen

Doen!

Meedoen in het park kan altijd: met je hoofd, je handen of je hart. Ook je kleine inzet is welkom. Meedoen verplicht je tot niets en groene vingers hoef je niet te hebben. Op deze pagina vind je ideeën om actief te worden. Wat past het best bij jou? Heb je zelf ook een leuk plan? We horen het graag. Wil je zelf iets organiseren in het park voor de buurt of met je buren? Dat kan bijna altijd als het past bij het karakter van het park. Even afstemmen is dan wel fijn.

Kijk hieronder voor actieve suggesties. Meer weten? Stuur een mail aan: doen@essenburgpark.nl

pluktuin essenburgpark

Plantweekend op 9 en 10 februari

Ben je nieuwsgierig naar het Essenburgpark? Kom dan boompjes en struiken planten op zaterdag 9 en zondag 10 februari. We verzamelen om 11.00 uur in de Pluktuin. Iedereen kan in zijn of haar eigen tempo meedoen. Het is geen zwaar werk van de boompjes en struiken zijn nog erg klein…….

Frisse neus

Zin in een dagje stevig buiten werken? In het Essenburgpark kan je alvast terecht op 9 en 10 maart 2018 tijdens het landelijke vrijwilligersdag NL-Doet. Snoeien, hakken, zagen en bomen planten, het komt allemaal aan de orde. Verzamelen bij Pluktuin en Spoortuin. Voor alle leeftijden. Meer informatie volgt!
…. doe mee

essenburgpark

Knopenlegger

Stevige scheepskabels en lange touwen, wat doe ermee? Door een donatie beschikken we over een flinke hoeveelheid stevige (klim)touwen, maar veilig knopen leggen is nog niet zo makkelijk. Weet jij daar meer van? Zie jij kansen voor een (tijdelijke) touwinstallatie in of rond het park, bijvoorbeeld voor de kinderen.
…. doe mee

essenburgpark rfc weg

Rondleiders

Het Essenburgpark trekt telkens nieuwe mensen, die alles willen weten over het park en de verhalen daaromheen. Vind jij het leuk om af en toe aan anderen de mooiste plekjes van het park te laten zien? Natuurlijk krijg je dan eerst een uitgebreide introductie. Je staat er niet alleen voor!
…. doe mee

essenburgpark iederstuin

Verhalenjager

Houd jij ook zo van verhalen? Word Essenburgpark-verhalenjager! Wat gebeurt er allemaal in en om dit gebied? Iedereen ziet iets anders. Het gebied heeft ook een lange geschiedenis. Veel buurtgenoten kennen het van vroeger, toen de trein er nog de baas was. Of uit de tijd van de Volkstuintjes. Wat weet je nog zelf? Wil je helpen de verhalen op te halen in buurt? Alle nieuwe en oude verhalen zijn welkom, ook als vroeger alles beter was en je het nu maar niks vindt. Gesproken, geschreven, gefilmd… kom maar op. Foto’s en filmpjes zijn natuurlijk ook zeer welkom!
…. doe mee

essenburgpark

Pick it up

Wist je oud zwerfvuil door de werking van wind en regen soms na jaren weer boven de grond komt? De ervaring leert dat elke dag een paar stuks zwerfvuil oprapen goed werkt om het onvermijdelijke afvalprobleem onder controle te houden. Doe je mee?
…. doe mee

essenburgpark rfc weg

Sleuteldrager

De poorten gaan ’s ochtends open en ’s avonds dicht. Houd jij van een dagelijkse ochtendwandeling, of moet je er toch ’s avonds uit met de hond? Betrouwbare sleuteldragers die op gezette tijden de poort openen of sluiten zijn welkom! Natuurlijk sta je er nooit alleen voor.
…. doe mee

essenburgpark

Koffietijd

Samen eten of samen drinken na een fijne wandeling… lijkt je dat wat? Een buurtmaaltijd of koffieochtend organiseren met een groep vrienden uit de buurt, daarvoor zijn allerlei mogelijkheden te bedenken in het Essenburgpark. Misschien niet meteen, maar straks zeker. Regelaars en ritselaars, we horen graag van u!
…. doe mee

essenburgpark

Inventariseer

Weet jij meer dan de meeste mensen over dieren / planten / natuur en milieu? We zijn heel benieuwd naar je waarnemingen en foto’s. Op www.waarneming.nl kan je binnenkort het Essenburgpark-Spoortuin gebied als vindlocatie voor je waarneming opgeven. Foto’s zijn meer dan welkom, bijvoorbeeld via Instagram met de hashtags #waarneming #Essenburgpark of #Spoortuin.
…. doe mee

essenburgpark

Taalwandelaar

Taal leren, dat gaat toch het makkelijkst als je met elkaar spreekt. En samen een wandeling maken is een prima moment een gesprek aan te gaan. Wie zet voor ons de eerste Essenburgpark-taaltournee op? Als je wilt, kunnen we je daarbij misschien helpen.
…. doe mee

essenburgpark

Verdien

Zie jij kansen in het park voor jouw bedrijfje, sportactiviteit of sociaal initiatief? Wat leuk. Als het past bij het stiltekarakter van het park is er vast wel iets mogelijk. Wederkerigheid is dan een belangrijk begrip: wat levert het jou op en hoe profiteert het park van jouw activiteit?
…. doe mee

essenburgpark

Visser

Een wateropvang van 7000 m2 met natuurvriendelijke oevers. In de nabije toekomst wordt dat aangelegd in het Essenburgpark om de buurt aan droge(re) voeten, tuinen en kelders te helpen. Hoe zullen de vissen en andere waterwezens reageren op dit spannende nieuwe leefgebied? We zijn heel benieuwd… Weet jij meer dan de meesten over vis & sloot en vind je het leuk de vondsten en vangsten eens bij te houden? Pak je hengel en schepnet en begin alvast!
…. doe mee