Sinds 1923 tuinieren hier schoolkinderen uit de buurt

Educatieve Tuin Essenburgsingel

Al sinds 1923 tuinieren schoolkinderen hier op een lange, smalle reep gemeentegrond. Tuinmannen Ton en Johan zorgen er samen met de schoolkinderen voor dat het er altijd picobello uitziet. Ook oudere buurtbewoners tuinieren hier. De tuin is vrij toegankelijk voor publiek en meestal open tijdens kantooruren.

Je vindt de ingang van de Educatieve Tuin aan de oostzijde van het park naast het Marnix Gymanasium. In de toekomst komt er ook een bruggetje tussen de westelijke kant van de Educatieve Tuin en het park.

Bekijk er eens eens pompoentuin, de kruidentuin, de wilgenhut, de granentuin en de bloementuin. De oogst wordt verwerkt in de meest uiteenlopende producten zoals soep, sambal, wierook, kruidenazijn, vogelvoer en een bloemenherbarium. Bezoekers mogen (in overleg met Ton of Johan) zelf kruiden plukken en mee naar huis nemen. De Educatieve Tuin Essenburgsingel werkt nauw samen met Stadstuin Vreelust langs de Spoordijk in Spangen (ken je die al?). Bezoek de Educatieve Tuin ook eens op Facebook.