Pluk de dag nu het nog kan

Kom de herfst zien in het Essenburgpark

Kom naar buiten nu het nog lekker weer is. De natuur gaat binnenkort de rustperiode van de winter in, maar nu is er nog volop spektakel in het Essenburgpark. Misschien gaat het erg hard regenen en dan verandert het Essenburgpark in een waterpark. Het water wordt in ieder geval weer zichtbaar als de hoge rietstengels gesnoeid zijn en de oeverplanten afsterven.

De natuur verandert elke dag

In de eerst is het Essenburgpark extra mooi en verrassend. Er zijn zoveel planten van oude appelbomen tot nieuwe sleedoorns die allemaal veranderen van groen groener groenst naar geel, bruin en rood. Je komt ogen tekort om het allemaal te zien.

Aan de slag

Ook voor het beheer is de herfst een drukke tijd. Er moet gesnoeid, geruimd en geplant worden. Op onze facebook pagina zie je wanneer er activiteiten zijn. Maar je mag ook zelf met ideeën komen. Zo kun je helpen met het riet snoeien en het zwerfvuil verwijderen. Heb je hierbij hulp, advies of gereedschap nodig? Stuur ons even een email: contact@essenburgpark.nl of kom langs op zondag middag in de Spoortuin.

Timmeren aan de buitenklas

Deze herfst starten we met de buitenklas. Deze maken van van kastanjehout op de plek die er speciaal voor is gegraven. Wil je meehelpen? Kijk dan op onze Facebook pagina om te zien wat we wanneer gaan doen.